Uppförandekoder.

Twentyfourseven.school är en digital plattform för olika former av skolarbete på distans för skolor, elever och lärare. På plattformen finns olika studierum öppna med skiftande lösningar för skolarbetet. Samtliga rum baseras mer eller mindre på tekniker som storytelling och gamification. Som användare har du ett användarnamn och ett lösenord som låser upp alla rum.

I rummen gäller i stort sett samma förhållningsregler som i plugget. 

Var ärlig.

Är du bara ärlig, schysst och ödmjuk mot andra i de olika rummen så kommer andra att behandla dig på samma sätt. Och fuska inte tävlingar.

Håll god samtalston.

Det är viktigt att visa respekt mot varandra och hålla en god samtalston. Det innebär att vi undviker att ljuga, vilseleda, sprida oriktiga fakta och skrika med versala bokstäver. 

Visa respekt.

Inga frågor är för dumma. Däremot finns det frågor och svar som är direkt olämpliga. Vi vill hålla rent i rummen på två sätt: Dels kan du alltid anmäla inlägg som du tycker går över gränsen (därefter granskar vi dem). Dels tar vi oss rätten att ta bort allt som är provokativt eller taskigt. Samma sak med spamförsök, privat information om andra eller upphovsskyddat innehåll. När det gäller ämnen som diskriminering, porr, våld och annat stötande eller osunt innehåll gäller samma regler som i vilken skola som helst.