Integritetspolicy.

Twentyfourseven.school är en digital plattform för olika former av skolarbete på distans för skolor, elever och lärare. På plattformen finns olika studierum öppna med skiftande lösningar för skolarbetet. Samtliga rum baseras mer eller mindre på tekniker som storytelling och gamification. Som användare har du ett användarnamn och ett lösenord som låser upp alla rum.

Vi gör allt som står i vår makt för att du ska vara hundraprocentigt trygg i att vi hanterar dina uppgifter korrekt. Här förklarar vi hur vi gör det.

Vilken information ger du till oss?

När du registrerar dig som deltagare eller lärare innebär det att Twentyfourseven.school får uppgifter om ditt namn, din mejladress, klass och skola.

Vi får också tillgång till din ip-adress, operativsystem och webbläsare. Din information lagras på vår plattform, twentyfourseven.school, så länge lagen tillåter och så länge som krävs för att trygga säkerhetskopior.

Du ger oss följande information:

  • Dina användaruppgifter när du skapar ett konto.
  • Din ip-adress, operativsystem och webbläsare.
  • Allt du skriver och laddar upp i forumet. 
  • Allt du skriver och laddar upp i konversationen med andra.
  • Allt du skriver och laddar upp genom supporten.
  • Allt du skriver och laddar upp via enkäter.
  • Allt du skriver och laddar upp i samband med event eller tävlingar.

Kan någon annan förmedla information om dig till oss?

  • Ja, om någon anmäler något av dina inlägg.
  • Ja, om du loggar in via Facebook eller andra sociala medier (ev. i framtiden).
  • Ja, om du har hittat in till oss via en digital annons.

Hur använder vi informationen?

Vi använder den enbart för att de olika studierummen ska fungera som det är tänkt och för att vi ska kunna utse vinnare i våra kunskapstävlingar. Vi säljer aldrig informationen vidare.

Ger vi bort din information?

Självklart kan alla användare i forumet se vad du lägger upp i den mån det är relevant för forumets syfte (du kan välja att vara anonym). Om du som elev har registrerat dig via en länk från en lärare kan läraren se ditt namn, din klass och hur långt du har kommit i olika kunskapsäventyr. Utöver det är det bara Google Analytics och enstaka myndigheter som får tillgång till viss statistik. Men det kan vara tryggt att veta att vi endast vidarebefordrar användardata för statistiska ändamål – aldrig personlig information, som ditt namn, din mejladress och till vilken skola och årskurs du hör. Detsamma gäller för dig som lärare. Har du valt att ta emot nyhetsbrev från Twentyfourseven så lagras din mejladress även hos Mailchimp, som också förvarar den säkert enligt Dataskyddsförordningen (GDPR). Syftet med att spara användardata är att få möjlighet att förbättra din användarupplevelse och för att rapportera statistik om deltagande i tävlingen. 

Kan du radera informationen hos tredje part?

Du kan välja att inte dela med dina data till Google Analytics via den här länken: www.google.se/settings/ads. Har du valt att ta emot nyhetsbrev så raderar du din information via länken i nyhetsbrevet som får till din mejl. När det gäller svenska myndigheter kan det vara tryggt att veta att det endast gäller användardata för statistiska ändamål, ingen känslig, privat information.

Hur skyddar vi din information?

Vi jobbar hårt för att skydda dig mot att obehöriga ska få tillgång till din personliga information. I likhet med alla teknikföretag kan vi aldrig garantera att fientliga attacker inte sker och att din information läcker ut den vägen. För din trygghets skull övervakar vi ständigt våra system för eventuella sårbarheter.

Vilka rättigheter har du?

Enligt Dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att när som helst radera din information. Det som händer då är att din användarinformation raderas men att anonym, statistisk information sparas. Det betyder att ditt konto raderas men att viss information finns kvar under en anonym användare. Du har också rätt att när som helst begära ut alla dina data från oss. I så fall kontaktar du oss här.

Hur kan du ta bort din information?

Vill du ta bort innehåll som du har lagt upp och radera ditt användarkonto kontaktar du oss här.

Hur stärker vi integriteten för barn under 13 år? 

För det första, det finns ingen reklam i forumet, inte ens för äldre användare. För det andra, vi säljer ingenting i det här forumet. Och för det tredje, vi rensar bort opassande innehåll enligt våra uppförandekoder.

Hur hanterar vi kakor? 

Vi använder kakor för Google Analytics (du kan ta bort den här). Vi har också kakor för typsnitt, för Cloudflare som skyddar mot DDOS-attacker och för Tor som vi har spärrat av säkerhetsskäl. Utöver det har vi kakor installerade för att vara säkra på att du har fått all lagenlig information om att vi faktiskt använder kakor. Utan dessa kakor kan du inte använda forumet, vara trygg och få all information runt forumet. 

Hur länge sparar vi din information? 

Så länge lagen kräver och så länge som krävs för att trygga säkerhetskopior (den information som ska finnas kvar).

Vad händer om vi ändrar på något i integritetspolicyn? 

Då informerar vi dig i god tid innan. 

Hur kommer du i kontakt med oss? 

Du når oss via mejl på twentyfourseven@hemoskola.se, och via post:
Box 2341
111 75 Stockholm